headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Door het zuiden van Laos

Pakse – Bolaven Plateau – Don Khone – Don Khong – Pakse

6 dagen, 5 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Bij deze bouwsteen bezoek je per privé-vervoer vanuit Pakse alle hoogtepunten van het zuiden van Laos. Je maakt mooie wandelingen door de heuvels van het Bolaven Plateau en bezoekt de Wat Phou tempel, een Khmer tempelcomplex dat in dezelfde periode gebouwd is als Angor Wat in Cambodja. Ook breng je een bezoek aan de grootste en breedste watervallen van Zuidoost-Azië: de Pha Pengh Falls!  Relaxen doe je op Don Khone, wie weet kom je hier ook wel zoetwaterdolfijnen tegen… Tot slot maak je per fiets kennis met het lokale leven op Don Khong voordat je terug gaat naar Pakse. Een afwisselende bouwsteen!


Dag 1: aankomst in Pakse, per privé-vervoer naar het Bolaven Plateau
Dag 2: vrije dag bij het Bolaven Plateau
Dag 3: per privé-vervoer & boot via Wat Phou en Phapheng waterval naar Don Khone
Dag 4: per lokale boot naar Don Khong
Dag 5: 
vrije dag op Don Khong
Dag 6: 
per boot & privé-vervoer terug naar Pakse, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 775,- p.p. bij 2 personen
Prijs vanaf € 479,- p.p. bij 4 personen

Inbegrepen: 5 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, transfers per privé-auto met chauffeur en lokale boot volgens programma

 

Niet inbegrepen: eventuele excursies, overige maaltijden, fooien

 

Reiscode: LAP107 

NB. De prijs per persoon gaat flink omlaag indien je met 4 personen reist, vandaar dat we deze prijs apart vermelden. Natuurlijk kun je ook met 3 personen reizen of met 5 personen. Geef ons je wensen door en we rekenen de juiste prijs graag voor je uit!

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Suggestie: OutSight biedt deze bouwsteen standaard aan per privé-auto met chauffeur, zonder gids. De chauffeur spreekt geen Engels. Misschien vind je het prettig om toch samen met een Engelssprekende gids  te reizen? Dat is zeker ook mogelijk, vraag onze landenspecialist naar de toeslag. In dit nog onontdekte deel van Laos wordt nog weinig Engels gesproken.

Tijdens onze bouwstenen Laos verblijf je in goede, sfeervolle toeristenklasse hotels, voorzien van toilet en douche en indien nodig ook airconditioning. Het ontbijt is inbegrepen. OutSight biedt in een aantal plaatsen meerdere accommodaties aan, waardoor het vaak al tegen een kleine toeslag mogelijk is om te kiezen voor een hotel met meer comfort. In je reisvoorstel kun je de accommodaties afwisselen;af en toe een wat luxer verblijf verhoogt het reisplezier van de gehele reis!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Laos.

Dag 1: aankomst in Pakse, per privé-vervoer naar het Bolaven Plateau
Misschien heb je al een nachtje in Pakse geslapen, of kom je vanmorgen per vlucht vanuit Vientiane aan? Vanmorgen vertrek je per privé-auto met chauffeur vanuit Pakse richting het Bolaven Plateau. Het is een mooie rit van ongeveer drie kwartier waarbij het landschap steeds groener wordt. Het Bolaven Plateau staat vooral bekend om zijn koffieplantages, mooie watervallen en de prachtige groene omgeving. Misschien wil je vanmiddag al een mooie wandeling maken? Of relax op de veranda van je bungalow en geniet van het uitzicht. Je verblijft twee nachten in een comfortabele houten bungalow met een mooi uitzicht over de vallei.

Dag 2: vrije dag bij het Bolaven Plateau
Vandaag heb je de hele dag om een mooie wandeling door de heuvelachtige, groene omgeving te maken. Bij de receptie van het hotel kun je een gids huren die je de mooiste plekjes laat zien. Je loopt door de mooie groene natuur langs watervallen en koffieplantages. Heerlijke Arabica koffie wordt hier vers verbouwd. Af en toe kom je een steile klim tegen, maar het is de inspanning zeker waard! Je overnacht weer in de bungalow.

 

Dag 3: per privé-vervoer & boot via Wat Phou en Phapheng waterval naar Don Khone
Vandaag staat een lange dag op het programma, je vertrekt daarom al bijtijds. Samen met je chauffeur rijd je eerst naar de wiegt op de deining van de Mekong.

Dag 4: per lokale boot naar Don Khong
In deze rivierdelta leven de zeer zeldzame zoetwater Irrawaddy-dolfijnen. Hun aantal is de afgelopen jaren helaas flink verminderd. Schuldig hieraan zijn de Cambodjaanse vissers die regelmatig gebruik maken van de ‘bombfishing’ methode waarbij veel dolfijnen het leven laten. In de vroege ochtend wanneer het oppervlakte water nog verfrissend koel is, heb je kans om de spelende dolfijnen te zien.  Je neemt weer een lokale boot naar Don Khong, het grootste eiland van Si Pan Don, waar je twee nachten in een hotel verblijft.

 

Dag 5: vrije dag op Don Khong
Don Khong is het grootste eiland van Si Pan Don (wat ‘4000 eilanden’ betekent), en tevens het meest authentieke eiland van deze regio. Een mooie manier om het eiland te verkennen is door ter plaatse een fiets te huren. Op die manier rijd je in je eigen tempo rond en kom je gemakkelijk in contact met de vriendelijke lokale bevolking. De bewoners van dit eilandenrijk leven voornamelijk van het fabriceren van noedels,  de visvangst en het verbouwen van suikerriet. Je kunt het hele eiland rondrijden (ca. 32 kilometer) en komt daarbij onder andere langs rijstvelden en kleine lokale dorpjes. Een bijzondere ervaring!

 

Dag 6: per boot & privé-vervoer terug naar Pakse, einde bouwsteen
Na het ontbijt reis je per boot en privé-auto terug naar Pakse, waar deze bouwsteen eindigt. Natuurlijk kunnen we de aansluitende overnachting in Pakse voor je regelen. Je kunt vanuit Pakse bijvoorbeeld verder vliegen naar Siem Reap in Cambodja of verder reizen naar Ubon in Thailand. 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 2 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider