headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vanuit Vientiane naar het zuiden van Laos

Vientiane – Khammouan Nationaal Park - Savannakhet - Champasak - Don Khone - Don Khong - Pakse

8 dagen, 7 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Tijdens deze avontuurlijke bouwsteen per privévervoer (bus & boot) ontdek je het ongerepte, groene zuiden van Laos. Naast je eigen chauffeur gaat tijdens deze bouwsteen ook een gids mee op pad, die je van alles zal vertellen over het land, de geschiedenis, de tempels en de lokale gewoontes en gebruiken! Je gaat naar het Khammouan Nationaal Park om de mooie natuur en de grotten te ontdekken, je bezoekt pittoreske stadjes en proeft de Franse invloed.

 

Uiteraard breng je een bezoek aan Wat Phu, een van de belangrijkste toeristische attracties van Laos. Relaxen doe je op Don Khone en wie weet kom je onderweg naar Don Khong zoetwaterdolfijnen tegen. Als afsluiting breng je een bezoek aan de grootste en breedste watervallen van Zuidoost Azië: de Pha Pengh Falls!


Dag 1: vanuit Vientiane per privé-vervoer & boot naar het Khammouan Nationaal Park
Dag 2: vrije dag in het Khammouan Nationaal Park, excursie naar Kong Lor grot
Dag 3: naar Savannakhet
Dag 4: naar Champasak
Dag 5: per bus & boot naar Don Khone
Dag 6: naar Don Khong
Dag 7: via Pha Pengh naar Pakse
Dag 8: transfer naar het vliegveld, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 1245,- p.p. bij 2 personen
Prijs vanaf € 740,- p.p. bij 4 personen

Inbegrepen: 7 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, transfers per privé-auto met chauffeur, Engelssprekende gids tijdens de reis, excursie per privé-boot naar Khong Lor grotten, excursie naar Wat Phu in Champasak, excursie per boot door Si Pan Don

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, fooien

 

Reiscode: LAP106

 

NB. De prijs per persoon gaat flink omlaag indien je met 4 personen reist, vandaar dat we deze prijs apart vermelden. Natuurlijk kun je ook met 3 personen reizen of met 5 personen. Geef ons je wensen door en we rekenen de juiste prijs graag voor je uit!

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

Tijdens deze bouwsteen door het minder toeristische zuiden van Laos, verblijf je in eenvoudige hotels. Je kamer heeft altijd een eigen badkamer met toilet en douche, maar de hotels zijn hier van iets mindere kwaliteit dan in de rest van Laos.

 

Tijdens je overnachtingen in Khammouan slaap je in een sfeervol houten hostel, op Don Khone slaap je in een avontuurlijk, drijvend hotel. Aan het einde van deze bouwsteen zul je verrast worden in Pakse, hier slaap je in een prachtig voormalig paleis! Het ontbijt is inbegrepen.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Laos.

Dag 1: vanuit Vientiane per privé-vervoer (bus & boot) naar het Khammouan Nationaal Park
Vanuit Vientiane reis je met een privé-busje en een privéboot naar het grootste natuurpark van Laos (1600 km²); het Khammouan Limestone natuurpark. Khammouan staat bekend om de grotten en ondergrondse rivieren. Net als de natuur zijn de dorpjes in deze omgeving nog ongerept en je zult je vergapen aan de schoonheid en puurheid van het landelijke leven.

 

Je logeert vanavond en morgenavond in een mooi hostel gebouwd van hout en bamboe in authentieke Laotiaanse stijl. Eenvoudig maar zeer sfeervol. Als je wilt kun je een verkoelende duik nemen in de voor het hostel stromende Nam Hinboun River, maar je kunt ook de fiets pakken, wandelen, of de omliggende dorpjes bezoeken.

 

Dag 2: Khammouan Nationaal Park, excursie naar Kong Lor grot
Vandaag  vaar je met een lokale boot naar de befaamde Kong Lor grot. Deze grot  is maar liefst acht kilometer lang. Na je expeditie door de Kong Lor wordt de lunch op een paradijselijke plek geserveerd, na de lunch kun je kiezen of je liever te voet of per boot terugkeert naar je hostel. ’s Middags ben je verder vrij om te fietsen, te wandelen of te relaxen, wat je zelf wilt!

 

NB. Tijdens de moesson kan de Kong Lor grot vollopen met regenrivierwater. Het zal dan niet mogelijk zijn om in de grot te gaan.

 

Dag 3: naar Savannakhet
Na het ontbijt rijd je per privé-vervoer naar het pittoreske, aan de oevers van de Mekong gelegen, provinciestadje Savannakhet. Hier vind je nog duidelijke overblijfselen uit de Franse tijd.  Het stadscentrum kent zelfs ‘The old French quarter’, een wijk vol met pleintjes waar ‘s avonds van alles valt te beleven op de gezellige terrasjes. In Savannnakhet staat ook een katholieke kerk; de St. Theresia.

 

Dag 4: naar Champasak, bezoek aan Wat Phu
Champasak is de uitvalsbasis voor de acht kilometer verderop gelegen tempelberg Wat Phu, een van de belangrijkste toeristische attracties van Laos. Het Khmer tempelcomplex, aan de voet van de 1200m. hoge Lingamberg, is in dezelfde periode gebouwd als Angor Wat in Cambodja. Je brengt een uitgebreid bezoek aan Wat Phu, samen met je chauffeur en gids, zodat je alles te weten zult komen over dit unieke complex. Je overnacht vanavond in een eenvoudig hotel in Champasak.

 

Dag 5: per privé-vervoer (bus & boot) naar Don Khone
Vandaag reis je verder naar een gebied vol eilanden met de naam Si Pan Don. Si Pan Don betekent letterlijk ‘vier duizend eilanden’, de Mekong Delta is hier zo breed dat je vergeet dat het een rivier is. Je vaart per privéboot naar het eiland Don Khone, dit exotische eiland staat vol wuivende kokos- en palmbomen, en is een oase van rust want gemotoriseerd verkeer is er nog vrijwel onbekend. ‘s Middags kun je een korte wandeling maken naar de Lipphi watervallen. Onderweg passeer je een ongebruikte en overwoekerde spoorbrug en daar staat ook het karkas van een stoomlocomotief midden in een bos.

 

Opmerkelijke overblijfselen van de Franse koloniale periode. Het is ook mogelijk om ter plekke voor een paar dollar een fiets te huren om het eiland en de rijstvelden te verkennen. Je slaapt hier in een eenvoudig maar bijzonder drijvend hotel, in de Mekong, alleen te bereiken via een (kleine) loopbrug!

 

Dag 6: naar Don Khong
In deze rivierdelta leven de zeer zeldzame zoetwater Irrawaddy-dolfijnen. Hun aantal is de afgelopen jaren helaas flink verminderd. Verantwoordelijk hiervoor zijn de Cambodjaanse vissers die regelmatig gebruik maken van de ‘bombfishing’ methode waarbij veel dolfijnen het leven laten. In de vroege ochtend wanneer het oppervlakte water nog verfrissend koel is, heb je kans om de spelende dolfijnen te zien.

 

Je maakt vandaag een unieke voettocht over verschillende eilandjes. De wandeling brengt je langs tempeltjes, rijstvelden, lotusvijvers en je zult overal worden begroet door de vriendelijke bevolking. De bewoners van dit eilandenrijk leven voornamelijk van het fabriceren van noedels,  de visvangst en het verbouwen van suikerriet. Je slaapt vanavond op Don Khong, het grootste eiland van Si Pan Don.

 

Dag 7: via de Pha Pengh watervallen naar Pakse
Vandaag  rijd je eerst naar de grootste en breedste watervallen van Zuidoost Azië: de Pha Pengh Falls. De Mekong stort zich hier met donderend geraas omlaag door een nauwe doorgang.
Aan het eind van de middag arriveer je in Pakse, de hoofdstad van de provincie Champasak. Hier overnacht je in het voormalige paleis van de laatste prins van het Champasak koninkrijk.

 

Dag 8: transfer naar het vliegveld, einde bouwsteen
Na het ontbijt word je naar het vliegveld van Pakse gebracht en neem je afscheid van je chauffeur en de gids. Je kunt vanuit Pakse bijvoorbeeld verder vliegen naar Siem Reap in Cambodja of verder reizen naar Ubon in Thailand.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 2 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider