headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Per slowboat over de Mighty Mekong naar Thailand

Luang Prabang – Pakbeng – Ban Houyai – Chiang Rai

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Een bijzondere manier om van Laos naar Chiang Rai in Thailand te reizen is met de slowboat over de Mekong! Hierbij kun je kiezen tussen een privéboot of een openbare boot. De boot is simpel, met houten bankjes met (vaak) een kussentje, je verblijft ongeveer 7 uur per dag op de boot. De openbare boot wordt gebruikt als openbaar vervoer, dus de boten kunnen soms erg vol zijn. Maar dit is natuurlijk wel dé manier om in contact te komen met de lokale bevolking.

 

Als je ervoor kiest om per privéboot te reizen, maak je gebruik van eenzelfde soort boot maar zijn er geen andere passagiers aan boord en kun je genieten van de rust en het leven langs de Mekong. Onderweg kun je dus stoppen waar je maar wilt! Zo kun je ook een bezoek brengen aan de Tham Ting grotten waar honderden Boeddhaplaatjes op de muren van de grotten te vinden zijn.


Dag 1: van Luang Prabang per slowboat over de Mekong naar Pakbeng
Dag 2: per slowboat naar Ban Houyai
Dag 3: per privé-auto met chauffeur naar Chiang Rai, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 219,- p.p. per openbare boot, bij 2 personen
Prijs vanaf € 187,- p.p. per openbare boot, bij 4 personen
Prijs vanaf € 605,- p.p. per privéboot , bij 2 personen
Prijs vanaf € 331,- p.p. per privéboot , bij 4 personen

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen, ontbijt op dag 3, transfer van je hotel in Luang Prabang naar de boot, vervoer per slowboat, transfer per privé-auto met chauffeur van Chiang Khong naar Chiang Rai. Als je kiest voor de privéboot is een (verplichte) Engelssprekende gids van Luang Prabang naar Ban Houay Xai inbegrepen!

 

Niet inbegrepen: vervoer van Ban Houay Xai naar Chiang Khong, overige transfers, overige maaltijden en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: LAP300 per openbare boot & privé-auto met chauffeur 
Reiscode:
LAP310 per privéboot & privé-auto met chauffeur

Je overnacht tijdens deze bouwsteen eerst in Pakbeng in een guesthouse, eenvoudig maar prima voor een nacht.  Aan de grens van Laos met Thailand slaap je in Ban Houyai, in een prima middenklasse hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Laos.

Dag 1: van Luang Prabang per slowboat over de Mekong naar Pakbeng
Je wordt vandaag van je hotel in Luang Prabang naar de boot gebracht. Tijdens de 7 uur durende tocht geniet je van het prachtige uitzicht en het lokale leven langs de rivier terwijl de boot over de Mekong kronkelt. Aan het einde van de dag kom je aan in Pakbeng, een rustige en kleine plaats, met houten huisjes, en terrasjes voor de travellers!

 

Dag 2: per slowboat naar Ban Houyai
Ook vandaag vaar je urenlang over de Mekong, langs gemoedelijke dorpjes aan de waterkant, spelende kinderen, vissers, wassende vrouwen en op de achtergrond de groene bergen! Je overnacht vandaag in het dorpje Ban Houyai, nog aan de Laotiaanse kant maar aan de grens met Thailand.

 

Dag 3: per privé-auto met chauffeur naar Chiang Rai, einde bouwsteen
Vanmorgen neem je zelf een tuktuk naar de immigration (Laos-uit), van waar de bus naar de Thaise immigratie (Thailand-in) gaat. De chauffeur wacht bij de Thaise immigratie om je naar Chiang Rai te brengen. Vanaf de grensovergang reis je per privé-auto met chauffeur naar Chiang Rai. In Chiang Rai eindigt deze bouwsteen, en begint je rondreis door Thailand! Je kunt vanuit Chiang Rai vliegen naar Bangkok of eerst het noorden van Thailand verkennen.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 2 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider