headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Van Siem Reap via Stung Treng en Kratie naar Phnom Penh

Siem Reap – Stung Treng – Kratie – Phnom Penh

4 dagen, 3 nachten

Prijs € 655,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Tijdens deze vierdaagse bouwsteen van Siem Reap naar Phnom Penh bezoek je per privé-auto met chauffeur het rustige en onontdekte noordoosten van Cambodja. Je reist eerst naar Stung Treng, de provinciehoofdstad in deze regio, en daarna naar Kratie en het eiland Koh Trong, dé plek om de beroemde Irrawaddy dolfijnen in de Mekong te spotten! Onderweg reis je over heuvels met prachtige uitzichten, bezoek je verscheidene pagodes en tempels met ieder een eigen indrukwekkende geschiedenis en zie je de Mekong watervallen.


Dag 1: vertrek uit Siem Reap, via de Preah Vihear tempel naar Stung Treng

Dag 2: bezoek Mekong watervallen en ‘dolphin pool’

Dag 3: via O’Russey Kandal & 100 Pillar Pagoda naar Koh Trong eiland bij Kratie

Dag 4: via Chhlong village & Wat Heanchey naar Phnom Penh, einde van deze bouwsteen

Prijs € 655,- p.p.

Inbegrepen: vervoer per privé-auto met chauffeur, Engelssprekende begeleider tijdens de hele bouwsteen, op dag 2 een Engelssprekende gids, op dag 1 en 2 een lunch, 3 overnachtingen inclusief ontbijt, genoemde excursies en bezoeken volgens het programma, entreegelden, drinkwater.

 

Niet inbegrepen: fooien, overige maaltijden

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: KHM007

Tijdens deze bouwsteen slaap je de eerste twee nachten in een hotel in Stung Treng, dat aan een zijrivier van de Mekong ligt. De derde nacht verblijf je op Koh Trong eiland. Het hotel is ingericht in traditionele Cambodjaanse stijl en ligt in een prachtige groene omgeving.

 

 

 

Dag 1: vertrek uit Siem Reap, via de Preah Vihear tempel naar Stung Treng

’s Morgens vroeg vertrek je via een steile weg naar de top van de berg waar de tempelruïnes van Preah Vihear staan. Hier heb je voldoende tijd om dit spectaculaire monument rustig te bekijken en elk detail te ontdekken. Je begint bij de trap en loopt via de vijf toegangspoorten, door naar het hoogste punt, het uitzicht vanaf hier is prachtig! Sinds 2008 staat dit monumenten complex op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na dit bezoek lunch je bij het Preah Vihear hotel en vervolgens rijd je door naar Stung Treng, waar je twee nachten verblijft.

 

Dag 2: bezoek Mekong watervallen en ‘dolphin pool’

Vandaag bezoek je de Mekong watervallen bij de grens met Laos. Deze watervallen zijn de grootste van zuidoost Azië en tevens de reden waarom de Mekong niet bevaarbaar is richting China. Hierna brengt de gids je naar Preah Rumkel waar je de kans krijgt de Irrawaddy dolfijnen te spotten bij de Anlung Cheuteal ‘dolphin pool’ in de Mekong, een van de beste plekken hiervoor vanaf de oever van de Mekong. Je overnacht weer in je hotel in Stung Treng.

 

Dag 3: via O’Russey Kandal & 100 Pillar Pagoda naar Koh Trong eiland bij Kratie

Vanmorgen vertrek je vroeg richting Kratie. Onderweg stop je bij O’Russey Kandal, een kleine community-based gemeenschap, aan een rivier, waar je de mogelijkheid hebt om een verfrissende duik te nemen. Ook bezoek je de Wat Sor Sor Mouy Roy, die bekend staat als de ‘100 pillar pagoda’. Deze tempel is in 1977 opnieuw gebouwd, nadat hij daarvoor was vernietigd door het Pol Pot regime. Het heeft nu 116 pilaren, waarvan slechts drie originele houten pilaren zijn overgebleven van de originele pagode uit de zestiende eeuw. Je neemt ’s middags de ferry naar het eiland Koh Trong. Hier word je met een motorbike taxi (je bagage gaat op een aparte motorbike!) naar je hotel gebracht.

 

De rest van de middag heb je de tijd om het eiland te ontdekken. Je verblijft in een prachtig groen gelegen hotel dat is ingericht in traditionele Cambodjaanse stijl.

 

Dag 4: via Chhlong village & Wat Heanchey naar Phnom Penh, einde bouwsteen

Na het ontbijt vervolg je de route naar Phnom Penh. Ongeveer 30 kilometer buiten Kratie maak je een korte stop in het slaperige dorp Chhlong. Hier is een interessante markt en enkele aantrekkelijke koloniale gebouwen, waaronder het prachtige Relais de Chhlong: een mooie Franse ‘maison’ dat uitkijkt over de Mekong. Ook bezoek je de Wat Hanchey op je weg richting Phnom Penh. Deze pagode ligt bovenop een berg, het heeft een van de beste uitzichten over de Mekong rivier in Cambodja.

 

Ongeveer halverwege de dag kom je uiteindelijk aan in Phnom Penh, waar deze bouwsteen eindigt.

Prijs € 655,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 2 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider