headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd

Als je door Cambodja én Laos wilt reizen is de beste reistijd voor beide landen van november tot februari. Dit is de droge tijd, die nog doorloopt tot verder in het voorjaar, maar vanaf februari wordt het op de meeste plaatsen erg heet.  Het wordt dan steeds warmer, tot in mei de regentijd begint.

Beide landen hebben ongeveer dezelfde seizoen en een zelfde soort klimaat.

 

De koele tijd: november t/m februari
In de koele tijd tussen november en februari waait op veel plaatsen een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. De gemiddelde temperatuur schommelt dan tussen de 25-30°C; de nachttemperatuur blijft hangen op ongeveer 2o°C. In de bergen is het koeler dan in het laagland, in het noorden van Laos kan het op grotere hoogte ’s nachts zelfs vriezen!

De hete en droge tijd: maart t/m mei
De periode tussen maart en mei is heet en droog. De temperatuur overdag schommelt deze maanden rond de 34°C maar kan flink oplopen , soms tot 45°C.

 

De regentijd: mei tot oktober
Het is in deze maanden op zich goed mogelijk om te reizen, het landschap is mooi groen en de meeste regen valt ’s avonds of  ’s nachts.  Het grootste deel van de dag is het in deze periode gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag of avond een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing zorgt.  Het kan dan gebeuren dat een straat in korte tijd in een riviertje verandert, maar schrik niet, het water is vaak snel weer verdwenen. Het regent bijna nooit heel lang achter elkaar door.

 

 

 

Contact
close slider