headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Indochina rondreis: In het hart van Zuidoost-Azie

Bangkok - Luang Prabang - Vang Vieng - Vientiane - Siem Reap - Phnom Penh - Koh Chang - Bangkok

20 dagen, 19 nachten

Prijs vanaf € 1495,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Laos-Luang Prabang, offers

Deze Indochina rondreis begint en eindigt in de wereldstad Bangkok, je reist door het hart van Zuidoost-Azie!

 

Vanuit Bangkok vlieg je naar Luang Prabang in Laos, vanuit Luang Prabang ontdek je de hoogtepunten in Laos. Hier vind je schitterende ongerepte natuur, indrukwekkende cultuurschatten en nog een vleugje Franse invloed uit de koloniale tijd. Daarna reis je door naar Cambodja, waar je de tijd hebt om Angkor Wat bij Siem Reap en de Killing Fields bij Phnom Penh te bezoeken. Tot slot reis je naar een heerlijk strand op het eiland Koh Chang, weer in Thailand.

 

Kortom een reis vol cultuur, natuur en avontuur langs de hoogtepunten van Indochina!


Dag 1 vertrek uit Amsterdam

Dag 2 aankomst in Bangkok, transfer naar je hotel

Dag 3 vrije dag in Bangkok

Dag 4 seat-in transfer, vlucht naar Luang Prabang (Laos), transfer naar je hotel

Dag 5 vrije dag in Luang Prabang

Dag 6 vrije dag in Luang Prabang

Dag 7 naar Vang Vieng, per openbare bus

Dag 8 vrije dag in Vang Vieng

Dag 9 naar Vientiane, per openbare bus

Dag 10 transfer naar het vliegveld, vlucht naar Siem Reap (Cambodja), transfer naar je hotel

Dag 11 vrije dag in Siem Reap

Dag 12 vrije dag in Siem Reap

Dag 13 per bus naar Phnom Penh

Dag 14 vrije dag in Phnom Penh

Dag 15 per bus & ferry naar Koh Chang (Thailand)

Dag 16 vrije dag aan het strand van Koh Chang

Dag 17 vrije dag aan het strand van Koh Chang

Dag 18 vrije dag aan het strand van Koh Chang

Dag 19 seat-in transfer naar vliegveld Trad, vlucht naar Bangkok, seat-in transfer naar je hotel

Dag 20 seat-in transfer naar het vliegveld, vertrek uit Bangkok, aankomst in Amsterdam

Prijs vanaf € 1495,- p.p.

Inbegrepen:  genoemde transfers (8x) van en naar de vliegvelden, 18 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, bustickets voor de genoemde busreizen in Laos en Cambodja, bus & ferry van Phnom Penh naar Koh Chang, vluchten van Bangkok naar Luang Prabang en van Vientiane naar Siem Reap en van Trad naar Bangkok.

 

Niet inbegrepen: retourvlucht Bangkok vanaf Amsterdam, eventuele brandstoftoeslagen  en/of luchthavenbelastingen  voor de lokale vluchten, overige maaltijden en fooien.


NB:
de genoemde prijs is een voorbeeldprijs, deze rondreis is opgebouwd uit losse onderdelen: bustickets, regionale vluchten, verschillende hotelovernachtingen en losse transfers in 3 verschillende landen. Op al deze onderdelen zijn steeds verschillende seizoenstoeslagen van toepassing, afhankelijk van het seizoen kan de prijs dus anders zijn.

 

Let op: Tijdens de zomermaanden wordt een verblijf op Koh Chang afgeraden in verband met het weer. We adviseren je graag over een ander strandverblijf!

Tijdens deze rondreis slaap je in bijna alle plaatsen in prima middenklasse hotels, meestal in het (oude) centrum. Je kamer heeft een eigen badkamer, en je kamer heeft A/C.

 

In een aantal plaatsen is het mogelijk om tegen een toeslag te kiezen voor een wat luxer hotel (‘comfort’-hotel) of een extra sfeervol hotel (‘heritage’-hotel). Deze hotels beschikken dan over net iets meer faciliteiten en hebben bijvoorbeeld vaak een zwembad.Je kunt de standaard accommodaties afwisselen; af en toe een wat luxer verblijf verhoogt het reisplezier van de gehele reis! Vraag naar de mogelijkheden, we adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Cambodja, onze hotels in Laos en/of onze hotels in Thailand!

De beroemde tempels van Angkor Wat

Prijs € 97,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cambodja, excursie AngkorWat

Een bezoek aan de beroemde tempels van Angkor Wat is een must tijdens je verblijf in Siem Reap. Tijdens deze excursie van een hele dag ga je samen met een privé-gids op pad naar de tempels, een monument van wereldformaat. (meer…)

Phnom Penh: Bezoek aan de Killing Fields & Toul Sleng

Prijs € 48,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cambodja, excursie Tuol Sleng

In de buurt van Phnom Penh liggen de bekende Killing Fields en het Tuol Sleng museum, indrukwekkende gedenkplaatsen die tijdens je bezoek aan Phnom Penh eigenlijk niet mogen ontbreken. (meer…)

Phnom Penh: Zonsondergang op de Mekong!

Prijs € 23,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cambodja, excursie Mekong sunset

Rond 17.00 vertrek je met de Mekong Flower Boat vanaf de aanlegsteiger aan Sisovath Boulevard, voor een gezellige boottocht met meestal een adembenemende zonsondergang. (meer…)

Phnom Penh: Fietstocht op Mekong Island

Prijs € 59,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cambodja, excursie Mekong Island

Tijdens deze fietstocht over verschillende eilandjes in de Mekong (ten noorden van Phnom Penh) maak je kennis met het ‘echte’  leven op het Cambodjaanse platteland. Je wordt in de ochtend opgehaald bij je hotel en naar het beginpunt gebracht. (meer…)

Phnom Penh: Een dag naar Oudong

Prijs € 65,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Cambodja, excursie Oudong

In de ochtend vertrek je samen met je privé-gids per tuktuk vanuit je hotel in Phnom Penh. Je stopt onderweg eerst bij een lokaal dorpje dat bekend staat om haar zilversmeden, hier worden allerlei soorten zilveren sieraden gemaakt. (meer…)

Dag 1: vertrek uit Amsterdam

 

Dag 2: aankomst in Bangkok, transfer naar je hotel
Na aankomst in Bangkok word je opgewacht op de luchthaven en naar je hotel gebracht, waar je de komende twee nachten verblijft. Vanavond kun je al heerlijke Pad Thai-noodles eten bij een foodstall op straat!

 

Dag 3: vrije dag in Bangkok
Bezoek in Bangkok zeker het Koninklijk Paleis en Wat Pho; de Tempel van de liggende Boeddha. Dit is de grootste boeddhistische tempel in Bangkok met meer dan 1.000 Boeddhabeelden! Je kunt een tochtje over de rivier maken en vergeet niet om een van de vele markten te bezoeken.

 

Dag 4: seat-in transfer, vlucht naar Luang Prabang (Laos), transfer naar je hotel
Na een korte vlucht kom je aan in de gemoedelijke stad Luang Prabang, waar je wordt opgewacht en naar je hotel voor de komende drie nachten gebracht. Eenmaal gesetteld in je hotel, kun je vanavond al een drankje drinken in een van de vele bars aan de Mekong, terwijl je geniet van een spectaculaire zonsondergang boven de rivier.

 

Dag 5 & 6: vrije dagen in Luang Prabang
Deze dagen heb je voldoende tijd om Luang Prabang en omgeving te bekijken. Veel kan, maar niets moet; je kunt je eigen programma bepalen! Luang Prabang is een oude koningsstad, eind 1995 werd de hele stad toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt hier prachtige musea, tientallen tempels en in de omgeving schitterende natuur. Je kunt een excursie boeken waarbij je met een houten boot de Mekong opvaart om de heilige Pac Ou grotten bezoeken, een unieke ervaring!

 

Dag 7: naar Vang Vieng, per openbare bus
Vandaag rijd je per openbare bus in ongeveer zeven uur door een prachtig heuvelachtig gebied naar Vang Vieng, waar je in de loop van de middag aan zult komen. Vang Vieng ligt prachtig aan de oevers van de Nam Song rivier en is omgeven door steil karstgebergte. Als je op tijd bent, kun je in de namiddag in een van de restaurants aan de rivier kijken hoe de zon achter de karstheuvels verdwijnt.

 

Dag 8: vrije dag in Vang Vieng
Op deze vrije dag kun je in de natuurrijke omgeving van Vang Vieng schitterende wandelingen en fietstochten maken, ook zijn er verschillende grotten te bezoeken.

 

Dag 9: naar Vientiane, per openbare bus
De rit per openbare bus naar de hoofdstad Vientiane duurt ongeveer drie uur, een prachtige rit langs kleine dorpjes met onderweg spectaculaire uitzichten. Ondanks de status van een hoofdstad doet Vientiane erg dorps aan. Je hebt vanmiddag vast nog tijd om door deze gemoedelijke stad te wandelen. Met zo’n 700.000 inwoners is dit waarschijnlijk de meest ‘dorpse’ hoofdstad ter wereld. Je vindt hier de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe, een overblijfsel uit de tijd van de Franse overheersing.

 

Het zal je ook opvallen hoe groen de stad is, met vele brede lommerrijke boulevards. Met de fiets of per lokale bus kun je een bezoek brengen aan Wat Xieng Khuan, het vreemde Disneyachtige Boeddhapark vol beelden die figuren uit boeddhistische en Hindoeïstische vertellingen voorstellen. Niets is verplicht, je kunt zelf voor een paar dollar een fiets huren via de receptie van je hotel! ’s Avonds kun je, ook hier weer, op een van de terrasjes langs de Mekong genieten van een diner bij zonsondergang.

 

Dag 10: transfer naar het vliegveld, vlucht naar Siem Reap (Cambodja), transfer naar je hotel
Dit is een reisdag, met een transfer, een korte vlucht, en weer een aansluitende transfer naar je hotel voor de komende drie nachten in Siem Reap. Als je op tijd bent, kun je vandaag nog zomaar een paar uurtjes relaxen in de tuin van je hotel. Voor vanavond raden we een bezoek aan de nightmarket aan!

 

Dag 11 & 12: vrije dagen in Siem Reap
Deze dagen staat natuurlijk een bezoek aan de beroemde tempels van Angkor Wat op je lijstje. Deze prachtige Hindoe tempels dateren uit de bloeitijd van de Khmerbeschaving rond de 11e-eeuw. Door de ligging midden in het oerwoud werden ze pas in de 19e-eeuw weer teruggevonden! Een bezoek aan deze tempels kun je gemakkelijk ter plaatse regelen, per tuktuk of op de fiets die je bij je hotel kunt lenen. Het tempelcomplex is eenvoudig te bereiken per fiets of tuktuk vanuit je hotel in Siem Reap.

 

We raden je aan om de eerste dag met een tuktuk op pad te gaan. OutSight biedt hiervoor een mooie privé-excursie aan, zodat je in je eigen tempo het complex kunt verkennen. Kijk hiervoor bovenin deze bouwsteen bij het tabblad excursies. Wat wij erg leuk vonden, is om dan de tweede dag op de fiets naar Angkor Wat te gaan. Relaxed fietsen tussen de tempels, zonder haast en zonder vastgestelde route!

 

Dag 13: per bus naar Phnom Penh
Vandaag reis je per bus vanuit Siem Reap naar de hoofdstad Phnom Penh. De bus is comfortabel en doet er ongeveer vijf á zes uur over. Onderweg kun je genieten van het landschap, de waterbuffels en het lokale Cambodjaanse leven.


Dag 14:
vrije dag in Phnom Penh
In de buurt van Phnom Penh liggen de bekende Killing Fields en het Tuol Sleng museum, indrukwekkende gedenkplaatsen die tijdens je bezoek aan Phnom Penh eigenlijk niet mogen ontbreken. ’s Avonds kun je een heerlijke wandeling maken over de brede boulevard langs de machtige Mekong rivier. Of bezoek de levendige container night market, waar je een combinatie van winkels, ‘street food’ en barretjes vindt.

 

Dag 15: per bus & ferry naar Koh Chang (Thailand)
Dit is weer een reisdag, waarbij je in totaal zo’n zeven uur onderweg bent, per bus naar Trad en dan per ferry naar Koh Chang. Gelukkig reis je naar relaxte plek, met een paar dagen heerlijk nietsdoen in het vooruitzicht!

 

Dag 16 & 17 & 18: vrije dagen aan het strand van Koh Chang
Koh Chang (‘olifanteiland’) is het op een-na-grootste eiland van Thailand en heeft prachtige witte stranden aan een blauwe zee. De berg- en jungleachtige natuur van het eiland is zeker de moeite waard. Je kunt zwemmen onder een van de vele prachtige watervallen die het eiland rijk is of rondwandelen in het prachtige natuurpark.

 

Een boottocht die je meeneemt naar de mooiste tropische eilandjes in de omgeving, is ook zeer de moeite waard. Maar de belangrijkste activiteiten zijn snorkelen en duiken in de warme tropische wateren rondom Koh Chang. Niks moet en alles kan, dus doe deze dagen ook vooral helemaal niets als je daar zin in hebt!

 

Dag 19: seat-in transfer naar vliegveld Trad, vlucht naar Bangkok, seat-in transfer naar je hotel
Het einde van je vakantie komt nu in zicht. Je wordt bij je hotel opgehaald en naar het vliegveld van Trad (op het vasteland) gebracht. Vanaf deze luchthaven vlieg je terug naar Bangkok, waar je op de luchthaven weer wordt opgehaald voor de transfer naar je hotel.

 

 Dag 20: seat-in transfer naar het vliegveld, vertrek uit Bangkok, aankomst in Amsterdam
’s Morgens kun je nog wat laatste souvenirs kopen, of toch nog een tempel bekijken? Afhankelijk van de vertrektijd van  je terugvlucht, wordt je opgehaald bij je hotel voor de transfer naar de luchthaven. 

 

 

Prijs vanaf € 1495,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 18 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider