headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Cambodja

Zowel Phnom Penh als Siem Reap hebben internationale vliegverbindingen, o.a. met Bangkok,  Ho Chi Minh stad, Hanoi en Singapore. Over land kun je van Thailand via Battambang naar Siem Reap reizen, maar dit is een lange, zware reis.
Phnom Penh is over land en per boot bereikbaar vanuit Ho Chi Minh stad. Ook de grens naar Laos in het noorden is open. Je kunt over land de bus nemen naar zuid Laos, maar dit is ook een lange, zware reis. Tussen enkele grote steden gaan eventueel ook binnenlandse vluchten. Reizen per bus is op veel trajecten mogelijk. Houd er rekening mee dat de wegen bijna overal dramatisch slecht zijn, zeker in de regentijd.

Boottocht
Wil je eens niet over de weg rijden en toch rondreizen dan kan de boot een uitkomst zijn. Tussen Phnom Penh en Siem Reap is een prachtige en snelle (speed)bootverbinding. Let wel op: Voornamelijk vlak na de droge periode kan de waterstand soms te laag zijn om te boot te laten varen. Vooral in de maanden mei t/m juli gebeurt dit regelmatig. In dat geval zit er niets anders op dan toch over land te reizen. Ook kun je vanuit Siem Reap met de boot naar Battambang. Vanuit daar kun je over land verder reizen richting Phnom Penh.

Contact
close slider